هوش تجاری چیست ؟

هوش کسب و کار چیست ؟

هوش تجاری چیست؟ مجموعه‌ای از ابزارهای نرم‌افزاری و روش‌های مدیریت است که به صاحبان کسب و کار و پرسنل آنها کمک می کند تا با دانش و اگاهی نسبت به بازار ،خدمات و محصولات خود را ارائه کنند .

 

به زبانی ساده تر هوش تجاری کمک می‌کند تا از ظرفیت نهفته خود استفاده کنید و در مسیر توسعه و پیشرفت با علم و اگاهی قدم بردارید.

 

شاید شما هم این جمله ها  را بار ها و از زبان انسان های موفق شنیده باشید . دانش قدرت است و یا دانش پادشاه است

 

در دنیای تجارت و کسب و کار که اگاهی و شناخت از رفتار مشتریان، رقبا، همکاران (تامین‌کنندگان و شرکا) و تغییرات بازار مرز میان یک کسب و کار موفق را با سایرین مشخص می کند دانش حقیقتا پادشاه است .

هرم دانش

هوش تجاری چطور این قدرت را در اختیار شما قرار می‌دهد؟

 

به تصویر مقابل نگاه کنید. این تصویر به هرم دانش معروف است و مسیر رسیدن به دانش و خرد را از طریق داده و اطلاعات نشان می‌دهد.

 

در واقع داده و اطلاعات پایه و پیش زمینه رسیدن به دانش و خرد هستند . در ادامه برای هر یک از این مفاهیم تعریفی کوتاه ارائه می‌کنیم تا ببینیم هوش تجاری  واقعا چطور عمل می‌کند.

 

داده چیست؟  داده می‌تواند هر چیزی باشد! مواردی مثل  لیست مشتریان فعلی شما ؟ لیست کالاهای خریداری شده توسط آنها، چقدر از هر کالا یا خدمات خرید کرده اند و درآمد و سود ماهانه شما چقدر بوده است؟

 

داده ها تمام اطلاعاتی هستند که شما در حین انجام کسب و کارتان تولید و یا ذخیره می کنید ، اطلاعات مالی ، امور انسانی ، انبار داری و هر چیزی که مربوط به داخل یک مجموعه است و یا داده هایی که از بیرون شرکت به شما می رسد.

 

بعضی از داده‌ها  ذخیره می‌شوند. اما  مهمتر از ذخیره کردن داده‌ها این است که چگونه از آنها استفاده می‌کنید .

هرم دانش
sterway of knowlage

اطلاعات را به دانش تبدیل کنیم

اطلاعات چیست؟ : داده به صورت خام هیچ ارزشی ندارد چون قابل استفاده نیست. وقتی داده‌ها در یک مجموعه جمع آوری ، دسته بندی و مرتب می‌شوند می‌توان از آنها استفاده کرد.

 

فرض کنید اطلاعات مربوط به خرید مشتریان را گردآوری کرده و بر اساس زمان، مقدار خرید،  حجم و نوع خرید، کالا یا خدمت خریداری شده و نوع تسویه حساب مالی  مرتب کرده‌اید.

 

بررسی این اطلاعات به شما چه می‌گوید؟ ساده‌ترین اتفاقی که می‌افتد شناسایی مشتریان اصلی است که بیشترین ارزش و سود را برای شرکت به ارمغان آورده‌اند.

 

دانش :

دانش در نتیجه بررسی و تحلیل اطلاعات به دست می‌آید . تحلیل اطلاعات نه تنها به شما می‌گوید چه اتفاقی در شرکت شما در حال رخ دادن است. بلکه روی مشکلات دست می‌گذارد آنها را به شما نشان می دهد و به شما می‌گوید چه کاری باید انجام شود تا نتیجه بهتری بگیرید.خرد  مرتبه نهایی در هرم دانش است . خرد فهم روابط بین پدیده های مختلف است .

 

اگر دانش به ما می گوید چه اتفاقی در حال رخ دادن است و چرا اتفاق می افتد ، خرد چند قدم جلوتر از آن را به ما نشان می‌دهد یعنی چه اتفاقاتی ممکن است در آینده بیفتد و احتمال رخ دادن کدام اتفاق بیشتر است .بازار به چه سمتی خواهد رفت ؟ یا خواست مشتریان چه خواهد بود ؟  پیش بینی و پیشگویی این روندها  بخشی از علم تحلیل داده ها هستند.

هوش تجاری دیکام همراه شما در لحظه حساس تصمیم گیری

هوش تجاری مسیر حرکت به سوی موفقیت را برای شما ترسیم می‌کند . زمانی که همه با حدس و گمان انتخاب می‌کنند شما با اطمینان تصمیم بگیرید.

BI

هوش تجاری چیست؟ و چه می کند

یعنی جمع آوری  اطلاعات، تحلیل آنها و تبدیل کردن آن به دانش، این دانش به مدیران و صاحبان کسب و کارها کمک می کند تا بهترین تصمیم را برای رشد و ارتقای مجموعه خود بگیرند. هدف اصلی در بکارگیری هوش تجاری کمک به مدیران  یک کسب و کار برای اتخاذ تصمیم‌های تجاری صحیح است. تصمیم هایی  که بر مبنای اطلاعات دقیق و واقعی گرفته می‌شوند و نه با حدس و گمان یا قضاوت شخصی 

بنابراین هدف‌نهایی از بکار‌گیری هوش تجاری تولید و خلق  بیشترین ارزش برای یک مجموعه به کمک  تحلیل اطلاعات است .

تصویر سازی اطلاعات

مصورسازی داده  و اطلاعات چیست و چه  کاربردی در هوش تجاری دارد؟

 

تصور کنید دوست شما از یک مسافرت بازگشته و درباره منظره زیبای محل اقامتش با شما صحبت می‌کند.مهم نیست با چه جزئیاتی آن منظره را توصیف کند یا شما چقدر با دقت به حرف های او گوش کنید . در نهایت نمی توانید به درستی آن منظره زیبا را تصور کنید.

 

اگر به جای توصیف منظره دوست شما تصاویر و ویدئو هایی که در طول سفر گرفته است را به شما نشان دهد شما نیز زیبایی آن منظره  را با چشم خود مشاهده خواهید کرد.

 

ما انسان‌ها ترجیح می‌دهیم تا مفاهیم  و موضوعات مختلف را به جای کلمات و اعداد به صورت تصویر ببینیم. فرقی نمی‌کند در چه حوزه ای باشد این امر به ما کمک می‌کند درک بهتری از کلیت آن موضوع کسب کنیم بدون اینکه نیاز به دانستن جزئیات پیچیده و خسته کننده داشته باشیم .

 

تصویر سازی اطلاعات یعنی نمایش اطلاعات به شکل نمودار، عقربه،  نقشه، دیاگرام یا قالبهای تصویری دیگری که درک و فهم اطلاعات را برای ما ساده تر می‌کند.

یک تصویر بهتر از هزار کلمه است و یک نمودار بهتر و مفید تر از ده ها  صفحه جدول گزارش است .

تصویر سازی اطلاعات
داشبورد

داشبورد چیست ؟

با شنیدن اسم داشبورد احتمالا به یاد داشبورد خودرو می‌ا‌فتید. تصور شما کاملا درست است 

داشبورد خوردو شامل چندین عقربه و نشان‌گر است که اطلاعات داخلی ماشین را به  صورت تصویری به راننده منتقل می کند.

 

در هوش تجاری نیز از داشبورد‌ها استفاده می‌کنیم. منتهی به جای اطلاعات مربوط به خودرو ،داشبورد هوش تجاری اطلاعات حیاتی و مهم یک شرکت را نشان می‌دهد.

 

داشبورد مدیریتی مجموعه‌ای از نمودار‌ها ، عقربه‌ها، نقشه و دیاگرام است که همگی داخل یک صفحه در کنار هم قرار گرفته‌اند و  هر کدام از آنها اطلاعات مهم و مرتبط با یکدیگر را به ما نشان می‌دهد .

نرم افزار داشبورد ساز دیکام

داشبورد مدیریتی بهتر است یا گزارش ؟

فرض کنید به جای داشبورد کنار فرمان خودرو یک پرینتر نصب می‌کردند که هر ده دقیقه یکبار اطلاعات داخلی ماشین مثل سرعت و دور موتور را برای راننده چاپ می‌کرد.

 

تفاوت بین کارایی داشبورد و گزارش چیزی شبیه همین مثال است.

داشبورد‌ها اطلاعات را به روز، در لحظه و اتوماتیک در اختیار شما قرار می‌دهند .

Kpi چیست ؟

Kpi  مخففی برای شاخص کلیدی عملکرد است . شاخص یا نشانگر همان چیزی است که نمودارها و عقربه‌های داخل یک داشبورد به ما نشان می دهند.

 

در داشبورد ماشین سرعت ، دور موتور و میزان ذخیره بنزین شاخص وضعیت خودرو هستند.

 

در یک شرکت تجاری شاخص ها می تواند مواردی مثل فروش ماهیانه، درآمد و سود سالیانه، تعداد قرار دادهای بسته شده نسبت به مشتری احتمالی و یا ضریب نفوذ  در بازار باشد.

 

شاخص‌های عملکردی برای هر صنف و صنعت متفاوت است و قسمت مهمی از پیاده سازی هوش تجاری شناسایی شاخص‌های اصلی و مهم برای یک شرکت  است.

 

با اندازه گرفتن این شاخص‌ها می‌توان عملکرد یک شرکت یا یک مجموعه  در داخل شرکت را سنجید و برای بهبود عملکرد و افزایش بهره‌وری آن برنامه‌ریزی کرد .   

شاخص کلیدی عملکرد

دیکام همراه مطمئن شما

برای مشاهده دمو محصولات ، درخواست همکاری و یا مشاوره  فرم زیر را پر کنید 

دیکام همراه مطمئن شما

برای مشاهده دمو محصولات ، درخواست همکاری و یا مشاوره  فرم زیر را پر کنید 

همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت