Data Preparation & Integration
Bi & Analytics
Small and Midsize Business
Larg Enterprises
راهکار هوش تجاری برای دپارتمان ها
راهکار اختصاصی دیکام برای صنعت پخش
شاید نیازی نباشد تا درباره اهمیت هوش تجاری و کاربرد گسترده آن در تولید، خدمات و صنعت سخن گفت، اگرچه درگذشته اهمیت این موضوع در کشور ما تا حد زیادی مغفول مانده بود؛ اما در سالهای اخیر توجه شرکتها و سازمانهای داخلی به استفاده از ظرفیت نهفته اطلاعات بیشتر شده است .
افزایش بهرهوری یکی از دغدغههای هر شرکت و سازمان است. خصوصاً در شرایط فعلی بازار استفاده از تمام ظرفیت یک شرکت، کاهش هزینهها و گسترش حداکثری در بازار تحت پوشش باید اولویت اول شرکتهای ایرانی باشد .
استفاده از تمام پتانسیلهای درونی شرکتها بدون اشراف کامل به مجموعه داخلی، زنجیره تأمین و بازار مصرف ممکن نیست؛ بنابراین میتوان ادعا کرد که اهمیت فوقالعاده و ارزشافزوده ایجاد شده توسط هوش تجاری در شرایط فعلی بسیار بیشتر از شرایط عادی است.
در حال حاضر نیاز به استفاده از روشهای نرمافزاری در جهت سهولت بخشیدن به عملکرد شرکتها بهشدت حس میشود؛ اما راهکارهای مطمئن و پایداری که پاسخگوی نیاز داخلی باشند زیاد نیستند و دایره انتخاب در این حوزه بسیار محدود است .
شرکتهای زیادی در سطح بینالمللی خدمات و راهکارهای هوش تجاری را ارائه میکنند؛ اما هوش تجاری را در ایران با نرمافزار معروف شرکت مایکروسافت یعنی Power BI میشناسند.
در حال حاضر Power BI بهواسطه امکانات خوب خود و تواناییهای شرکت مادر بخش بزرگی از بازار بینالمللی را در اختیار گرفته است. اما داستان Power BI و سایر نرمافزارهای هوش تجاری معروف در ایران کمی متفاوت است.
در حال حاضر شرکتها و حتی اشخاصی به شکل منفرد نسبت به راهاندازی و ارائه هوش تجاری از طریق Power BI اقدام میکنند؛ اما این پیادهسازیها در بسیاری از موارد موفق نیستند یا حداقل آن طور که انتظار میرود مؤثر واقع نمیشوند و ارزشافزوده مورد انتظار را برای شرکتهای متقاضی ایجاد نمیکنند.
علت چیست؟ چرا نرمافزارهای معروف هوش تجاری در کشور ما جای خود را باز نکردهاند؟
به علت تحریمهای ایجاد شده در حوزه فناوری اطلاعات، شرکتهای معروف ارائهکننده هوش تجاری از جمله مایکروسافت، کولیک، تبلو، سای سنس، سپ و… حضور رسمی در بازار کشور ندارند. پس نرمافزارهای ذکر شده چگونه در ایران استفاده میشوند؟
ارائهدهندگان این نرمافزارها در ایران معمولاً از نسخههای رایگان (مثل Power BI) و یا نسخههای قفلشکسته آنها استفاده میکنند. فارغ از اینکه آیا این کار اخلاقی است یا نه (و ما هم قصد نداریم وارد این بحث بشویم) امکانات اصلی این نرمافزارها از دسترس کاربران ایرانی خارج است.
استفادهکنندگان از نرمافزارهای رایگان و قفلشکسته با نسخهای محدود روبرو هستند که استفاده مؤثر از هوش تجاری را با مشکل مواجه میکند.
یکی از پرسشهایی که باید از ارائهدهندگان نرمافزارهای هوش تجاری در کشورمان پرسید رابطه قانونی آنها با شرکت ارائهکننده نرمافزار است. در واقع هیچ رابطه دو طرفهای بین آنها و شرکتهایی مانند مایکروسافت یا تبلو وجود ندارد.
به علت نبود این رابطه پشتیبانی از محصول و خدمات مرتبط را نمیتوان از شرکتهای توسعهدهنده نرمافزار (مثل مایکروسافت) انتظار داشت .
به عبارتی استفاده از نرمافزار هوش تجاری مثل power bi قانونی نیست و شرکت مایکروسافت هیچ تعهدی در قبال استفادهکنندگان ایرانی ندارد.
در استفاده از راهکارهای خارجی علاوه بر محدودیتها باید به بحث امنیت سرمایهگذاری توجه ویژهای داشت. استفاده از نرمافزارهای رایگان مثل پاور بی آی به سیاستهای کلی شرکت مایکروسافت بر میگردد.
در صورت تغییر در سیاستگذاری مایکروسافت درباره شرایط استفاده رایگان یا تغییر در API نرمافزارها ، استفادهکنندگان داخلی با چالش جدی روبرو خواهند شد و تمام سرمایهگذاری و زمان صرف شده برای پیادهسازی این راهکار به هدر خواهد رفت.
بنابراین، پیش از بهکارگیری نرمافزارهای خارجی باید به تغییرات احتمالی در آینده و از دسترس خارجشدن خدماتی که در حال حاضر وجود دارند توجه داشت .
در کنار محدودیتهایی که ذکر شد یکی از مشکلات حال حاضر در کشور نبود تجربه کافی در حوزه تجمیع داده و کار با پایگاههای اطلاعاتی است.
برای مثال شرکت مایکروسافت در تمام جهان شرکای رسمی دارد که کار تجمیع داده و پیادهسازی هوش تجاری را انجام میدهند. اما متأسفانه در کشور ما این مورد بعضاً توسط افراد و بهصورت آزمونوخطا انجام میپذیرد.
این موضوع خود باعث افزایش نرخ شکست در پروژههای هوش تجاری شده است
شرکت دیکام بیش از 12 سال سابقه در کار با انواع پایگاههای داده و نرمافزارهای کاربردی (حسابداری ، CRM ، BPMS و …) را در کارنامه خود دارد.
ما بیش از یک دهه با صنعت پخش در تعامل بودهایم در این مدت به بیش از 110 پایگاهداده از نرمافزارهای مختلف داخلی و خارجی متصل شدهایم و راهکار نرمافزاری خود دستیار بازاریاب را برای این بخش از صنعت توسعه دادهایم.
گزاف نیست اگر بگوییم داده را میشناسیم و در کار با آن تجربهای کامل داریم
.
هوش تجاری دیکام محصولی کاملاً داخلی است که خطبهخط توسط تیم فنی دیکام نوشته شده است .
ما به مشتریان خود این اطمینان را میدهیم که نرمافزاری پایدار و متناسب با نیاز روز را در اختیار آنها بگذاریم تا بدون دغدغه از آینده تمام امکانات یک راهکار هوش تجاری را تجربه کنند .
نرمافزار دیکام با درنظرگرفتن خواست بازار توسعهای مداوم دارد و بهصورت دائم بهروزرسانی خواهد شد تا امکانات جدیدی را در اختیار شما قرار دهد.
پیادهسازی هوش تجاری نیاز به همراهی کامل و قوی ارائهکننده نرمافزار دارد. پیادهسازی هوش تجاری یعنی مدیریت تغییر، تغییر در یک سازمان یا شرکت با نصب یک نرمافزار اتفاق نمیافتد.
تغییر در تمام جنبههای فعالیت شرکت نیاز به ایجاد فرهنگسازمانی دارد و بدون همکاری میان ارائهدهنده نرمافزار و دریافتکننده خدمت پروژه استقرار هوش تجاری به سرانجام مؤثر و مطلوب نخواهد رسید.
در بعد فنی باتوجهبه بومی بودن نرمافزار دیکام پاسخگوی تمام نیازهای مشتریان خود هستیم. در زمینه پیادهسازی هوش تجاری از زمان امکانسنجی در کنار شما خواهیم بود تا با برنامهریزی دقیق شما را در مسیر تبدیلشدن به یک شرکت دادهمحور همراهی کنیم.